Geschiedenis

Het begon allemaal in het jaar 1965 waar de familie van den Berg startte met het kweken van groenten en druiven. In 1980 werden hier potplanten, de pelargonium en de cyclaam aan toegevoegd. De gebroeders van den Berg werkten eerst samen onder de naam Bergplant, later gingen de broers een eigen koers varen en startten Wim en Teun van den Berg Kwekerij Bergcamp. Het eerste bedrijf is gelegen aan de Oudecampsweg, vandaar de combinatie van de achternaam samen met het adres. Vandaag de dag heeft de kwekerij maar liefst 3 vestigingen met in totaal 5.2 hectare grond in De Lier.

Familiebedrijf

Robert en Walter van den Berg is de tweede generatie die aan het roer staat van Kwekerij Bergcamp. Walter: “Wij hebben als kleine jongens veel tijd doorgebracht in het tuinbouwbedrijf van onze vader en oom. Zelfs de box stond in de schuur als onze moeder een handje meehielp in de kwekerij.” Beiden jongens groeiden op en kozen ervoor om na hun HBO-opleiding in de voetsporen van hun vader Teun te treden. Eerst op de locatie op de Oudecampsweg en later ook aan de Hoogweg (2013). Binnen het bedrijf bevinden zich onder de betrokken medewerkers ook vele familieleden.

Duurzaamheid

Er worden voornamelijk producten gekweekt die weinig energie benodigd hebben, de zogenaamde koude teelt. Voor de warmte maakt kwekerij Bergcamp gebruik van restwarmte, hiervoor werken zij samen met een naastgelegen collega kweker. Het water dat voor de planten benodigd is, wordt in een circulair systeem opgeslagen en hergebruikt. Het afval wordt zorgvuldig gescheiden en gerecycled. Alle potten zijn gemaakt van gerecycled plastic. De kwekerij heeft verschillende certificeringen zoals MPS-GAP.